vineri, 15 ianuarie 2010

Mai e util planul de afaceri?

Sa presupunem ca patronul unei microintreprinderi ce a reusit sa treaca peste fatalul an 2009 doreste sa-si previzioneze activitatea pe anul ce tocmai a inceput. A auzit el de la alti colegi de suferinta ca ar putea sa intocmeasca un plan de afaceri care il va ajuta enorm in activitate. Zis si facut.

A trecut rapid peste partea administrativa a firmei si incearca o previziune economica. Bun. Considera ca CA ii va scadea cu un optimist 10%. Cat va datora statului in noul an? Pai sa vedem care e cota impozitului pe venit? 3%? Nu, nu mai e 3%, pentru ca nu mai scrie nicaieri. Atunci? O vor mari la 4? Nelamurit, suna un prieten si afla cu stupoare ca nu exista reglementare in Codul Fiscal. Pai cum asa? Si el ce face? Cum isi previzioneaza activitatea? A, stai asa. Tocmai l-a auzit pe Ministrul Finantelor zicand ca se elimina impozitul pe venit. Cum vine asta? Nu l-a anuntat nimeni? Va plati impozit pe profit ca restul lumii? Si ce declaratii trebuie sa depuna? Perioada fiscala ramane trimestrul, sau...?

Dar cu impoztiul minim cum ramane. mai trebuie sa tina cont de el? Ce, se modifica din semestrul 2? Si daca va deveni platitor de impozit pe profit, cum il va calcula?

Va recunoasteti? Mai aveti putintica rabdare, poate onor guvernantii se vor decide ce si cum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu