miercuri, 3 februarie 2010

Balanta lunara a dragostei

O balanta de verificare este ca o descriere a situatiei unei firme. Dar ce este balanta dragostei? Descrie situatia sentimentala a unei persoane.

Cum ar fi sa ne apucam de inregistrari contabile cu gandul ca lucram la balanta dragostei? Am avea grija sa oferim cat mai multe elemente de Activ (gesturi frumoase, declaratii incendiare, cadouri sugestive) si sa le reducem cat mai mult pe cele de Pasiv (certuri, neintelegeri, lipsa comunicarii).

Orice contabil stie ca pentru inregistrari este nevoie de documente justificative. Asa ca e clar ca nu se poate trisa. Nu poti sa te superi ca ti-a scazut valoarea Activului cand toata luna tu ti-ai ignorat partenerul. Nu, trebuie sa aduci zilnic aport la Patrimoniul dragostei. Doar asa vei incheia luna pe Profit. In traducere libera, asta inseamna ca te vei simti minunat si vei fi mai indragostit ca niciodata.

Cred ca este singura situatie in care iti doresti sa ai profit. Ce poate fi mai frumos ca un impozit in sarutari sau declaratii savuroase? Chiar si Statul ar deveni mai bun, mai indulgent. Iar marirea darilor ar duce doar la o lume indragostita iremediabil. N-ar fi frumos?

2 comentarii:

  1. Felicitari! Ideea e minunata! Deja lumea se ia prea in serios...se ocupa prea mult de seriosul exterior (cariera, job, casa, masina) ... ne trebuie si seriosul interior (suflet, pasiuni, hobby-uri, frumos)...sa fie intr-un ceas bun!

    RăspundețiȘtergere